Όλοι έχουμε αναρωτηθεί ποια φυτά χρειάζονται λίγο νερό για να  συντηρηθούν. Σαν μεσογειακή χώρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξουμε φυτά με αντοχή στην έλλειψη νερού. Αν θέλουμε να τοποθετήσουμε φυτά στον επαγγελματικό μας χώρο ή  στο εξοχικό μας, επιλέγουμε φυτά που δεν χρειάζονται συχνό πότισμα για να αναπτυχθούν.

1) Σανσιβέρια

Ένα εντυπωσιακό, κλασσικό και ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Οι ανάγκες της σανσιβέριας σε πότισμα είναι περιορισμένες. Ποτίζουμε περίπου μια φορά το μήνα εφόσον δούμε το χώμα να έχει στεγνώσει. Αν δούμε τα φύλλα να λυγίζουν προς τα κάτω σημαίνει ότι ποτίζουμε υπερβολικά.

2) Δράκαινα

Η δράκαινα είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου. Χρειάζεται πότισμα περίπου ανά δέκα μέρες ενώ τη περίοδο του καλοκαιριού ανά πέντε. Ποτίζουμε πάντα όταν δούμε το χώμα να έχει στεγνώσει. Αν δούμε τα φύλλα να κιτρινίζουν σημαίνει ότι το πότισμα είναι υπερβολικό.

3)Ζάμια

Το πλέον χαρακτηριστικό φυτό εσωτερικού χώρου. Φημίζεται για τα έντονα πράσινα, γυαλιστερά φύλλα της. Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική στο πότισμα, αρκεί να ποτίζεται μια φορά το μήνα το χειμώνα και δυο φορές το καλοκαίρι.

4) Λαντάνα

Ο γνωστός, πολύχρωμος καλλωπιστικός θάμνος με τα χαρακτηριστικά χρωματιστά άνθη σε κόκκινο, λευκό, πορτοκαλί, κίτρινο και ροζέ. Έχει πολύ μικρές ανάγκες σε νερό. Το χειμώνα χρειάζεται περίπου μια φορά την εβδομάδα και το καλοκαίρι δύο φορές την εβδομάδα.

5) Πορτουλάκα

Εντυπωσιακό έρπων φυτό με μεγάλα σαρκώδη φύλλα τα οποία έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν νερό. Η πορτουλάκα χρειάζεται περίπου μια φορά την εβδομάδα πότισμα για να μας δώσει την πλούσια ανθοφορία της (βλέπε αρχική εικόνα).


                                                      Η ομάδα του myagros