Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη περίοδος για να διατηρήσουμε έναν ανθισμένο κήπο. Το έντονο κρύο και η παγωνιά ταλαιπωρούν και ξεραίνουν τα φυτά μας. Τα περισσότερα καλλωπιστικά προτιμούν ζεστά κλίματα γιατί προέρχονται από τροπικά και υποτροπικά κλίματα. Για να φτιάξουμε λοιπόν έναν ανθεκτικό κήπο στο κρύο και τη παγωνιά επιλέγουμε φυτά που φημίζονται για την αντοχή τους. Πάμε να γνωρίσουμε 6 από αυτά :

1) Νάρκισσος

Ο νάρκισσος είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στην παγωνιά. Φυτεύεται το φθινόπωρο και μας χαρίζει τα άνθη του από το τέλος του χειμώνα μέχρι και την άνοιξη. Τα άνθη του μοιάζουν με τρομπέτα και έχουν διάφορα χρώματα όπως λευκό, κίτρινο-πορτοκαλί, ροζέ, κόκκινο. 

2) Ζουμπούλι

Γνωστό και σαν υάκινθος , χαρίζει το έντονο άρωμα του από τα τέλη του χειμώνα μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Τα χαρακτηριστικά του άνθη εμφανίζονται περίπου δυο μήνες μετά τη φύτευση. Η ποικιλία χρωμάτων του είναι τεράστια όπως κίτρινο, λευκό, ροζέ, γαλάζιο, κόκκινο. 

3) Κρόκος

Ο κρόκος είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που φυτεύεται το φθινόπωρο. Το φύλλωμα του θυμίζει γρασίδι, είναι χαμηλής ανάπτυξης και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις παγωνιές. Τα εντυπωσιακά άνθη του εμφανίζονται Φεβρουάριο - Μάρτιο, μοιάζουν με κύπελλο και τα χρώματα τους ποικίλουν από λευκό, μωβ, ροζέ, έως δίχρωμα.

4) Πριμούλα

Το πρώτο λουλούδι που ανθίζει το χειμώνα. Ποώδες φυτό που δίνει τα άνθη του από το τέλος Δεκεμβρίου μέχρι και τέλος της άνοιξης. Η ποικιλία χρωμάτων του από μπλε, άσπρο, μωβ, κίτρινο, ροζ έως δίχρωμα.

5) Αμαρυλλίς

Ο βολβός φυτεύεται το φθινόπωρο και ανθίζει στα τέλη του χειμώνα. Τα εντυπωσιακά λουλούδια της εμφανίζονται στη κορυφή δυνατών μίσχων, με τα χρώματα της να είναι λευκό, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο αλλά και δίχρωμα.

6) Κυκλάμινο

Το πιο αντιπροσωπευτικό λουλούδι του χειμώνα. Ανθίζει μέσα στο φθινόπωρο και κρατάει τα άνθη μέχρι την άνοιξη.  Οι χρωματισμοί τους ποικίλουν από λευκά, ροζ, κόκκινα, μωβ έως δ΄χρωμα.                                                 Η ομάδα του myagros